معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت بیش از ۲۰۰ هزار پرستار در بخش‌ کرونای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، گفت: از زمان شیوع کرونا در کشور تاکنون بیش از ۴۵ هزار پرستار به کرونا مبتلا شده‌اند و به استعلاجی رفته‌اند و در حال حاضر به کار برگشته‌اند.

بیمارستان - کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت امروز در نشست ویدئوکنفرانس با خبرنگاران در آستانه روز پرستار (۳۰ آذر) گفت: حدود ۳۰۰ روز است که کادر درمان و بهداشت زیر فشار مضاعفی به مردم ارائه خدمت می‌کنند که جای سپاسگزاری از آنها دارد.

حضرتی گفت درباره آمار پرستاران مبتلا به کرونا و تعداد شهدای سلامت اظهار کرد: طی این مدت بیش از ۴۵ هزار پرستار به کرونا مبتلا شده‌اند و به استعلاجی رفته‌اند و در حال حاضر به کار برگشته‌اند. درحال‌حاضر ۴۰ پرستار در قرنطینه هستند و ۲۱ نفر پرستار مرخصی استعلاجی دارند. در این دوره ۲۰۰ هزار پرستار پای کار بودند و شاید سه چهار نفر ترک خدمت کردند.

وی درباره شهدای مدافع سلامت هم گفت: برای بررسی آمار شهدای مدافع سلامت به دستور وزیر بهداشت کمیته‌ای تشکیل شد و این کمیته زیر نظر معاونت توسعه فعالیت می‌کند که آنها باید آمار را ارائه دهند.

بسیاری از افراد از گروه‌های پزشکی و پرستاری به معنای واقعی کلمه جان‌فشانی کرده و جان‌شان را در طبق اخلاص گذاشتند. پرستاران عهده دار مراقبت از کسانی بودند که شاید خانواده‌های آنها هم ترس داشتند که از این بیماران مراقبت کنند. از همه پرستاران تشکر می‌کنیم.

  • علت بکارگیری پرستاران ۸۹ روزه

وی در پاسخ به سوالی درباره قراردادهای ۸۹ روزه پرستاران، گفت: ما از ابتدای شیوع بیماری کووید-۱۹ و از آنجایی که در موج اول تعداد اشغال تخت بسیار بالا رفت، دانشگاه‌ها نسبت به گرفتن پرستاران ۸۹ روزه اقدام کردند. البته در بسیاری از بیمارستان‌ها این مشکل را مدیریت کردند و پرستاران ۸۹ روزه به صورت خرید خدمت یا به صورت طرحی و یا تمدید طرح به کار گرفته شدند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: طبق آخرین اطلاعات تعداد کمی از افراد هستند که در حال حاضر به صورت ۸۹ روزه در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند. به طوری که حدود ۲ هزار نفر پرستار ۸۹ روزه در سراسر کشور داریم که گروه‌های مختلف پرستاری را شامل می‌شوند و ۱۰۶۹ نفرشان پرستار و بقیه در حوزه‌های دیگر مشغولند که امیدواریم اگر دانشگاه‌ها از این افراد رضایت دارند، نسبت به خرید خدمت یا به هر صورت دیگر اقدام کنند تا دیگر واژه‌ای به نام پرستار ۸۹ روزه نداشته باشیم.

  • ماجرای حضور نیروهای جهادی در بیمارستان‌ها

حضرتی در پاسخ به سوالی درباره حضور نیروهای جهادی به جای پرستاران در برخی مراکز درمانی و مراقبتی، گفت:  در مراکز بیمارستانی معمولا کمک پرستاران به کار گیری می‌شوند، اما در برخی مراکز برخی افراد آموزش دیده جهادی، برای اقدامات ابتدایی و اولیه مانند کمک به نقل و انتقال بیمار یا غذا خوردن بیمار فعالیت می‌کنند. البته در طرحی که بسیار هوشمندانه در حال اجراست که طرح شهید سلیمانی برای مقابله با کرونا و کاهش مرگ و میرهای ناشی از آن است، یک بسیج ملی وجود دارد و از تمام گروه های درمانی، بهداشتی، هلال احمر، بسیج و... در این طرح شرکت دارند و از افراد آموزش دیده کمک می‌گیرند اما به هیچ وجه مجاز نیست که کارهای تخصصی پرستاری به افراد غیر پرستار داده شود.

  • کمبود نیرو؛ معضل جدی جامعه پرستاری

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره وضعیت استخدام پرستاران نیز گفت: مهمترین معضل جامعه پرستاری، امروز کمبود نیرو است و مشکلات زیادی در این زمینه داریم. اگر برخی قوانین را نمی‌توانیم درست اجرا کنیم، به دلیل کمبود نیرو است. اگر قانون ارتقاء بهره‌وری را نمی‌توانیم به طور صحیح اجرا کنیم، به دلیل کمبود نیرو است، اما خوشبختانه در سال ۹۸ تا ۹۹ حدود ۱۰ هزار نیرو جذب کرده‌ایم و با تلاش مستمر و پیگیری‌های وزارت بهداشت و نظام پرستاری موجب شد بتوانیم ۱۰ هزار نیرو جذب کنیم که البته این میزان نمی‌تواند کمبود ما را جبران کند. بر همین اساس مجوز استخدام ۳۰ هزار نیرو گرفته شد و توسط معاونت توسعه روند جذب صورت می‌گیرد که داریم تلاش می‌کنیم که درصد بالایی از این نیروها به پرستاری اختصاص یابد.

کد خبر 573295

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha